Aannemer tuinconstructies

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Aannemer tuinconstructies

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die graag zelfstandig aan de slag wil met het bouwen van mooie en duurzame tuinconstructies, tuinpaden, opritten, enz...

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Tijdens deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om succesvol te zijn in dit vakgebied. Je krijgt een grondige theoretische basis, maar ook veel praktische ervaring. Je leert hoe je een ontwerp maakt dat past bij de stijl en functie van de tuin, en hoe je verschillende materialen zoals hout, steen en metaal kunt gebruiken om de constructies te bouwen. Je leert ook over de verschillende soorten funderingen en de bouwvoorschriften die van toepassing zijn op tuinconstructies.

De opleiding is zeer praktijkgericht en geeft je de kans om veel ervaring op te doen in het ontwerpen en bouwen van tuinconstructies, maar ook grondwerken en verhardingen. Dit doe je zowel individueel als in groepsverband. Tijdens de opleiding werk je aan diverse projecten en opdrachten, waarbij je steeds meer ervaring opdoet en je vaardigheden ontwikkelt.

Na het voltooien van de opleiding heb je de vaardigheden en kennis om zelfstandig aannemer van tuinconstructies te worden. Je kunt werken als zelfstandige of bij een hoveniersbedrijf. Maar je kunt bijvoorbeeld ook werken in de evenementenbranche. 

Kortom, als je geïnteresseerd bent in tuinontwerp en graag je vaardigheden wilt ontwikkelen om mooie en duurzame tuinconstructies te maken, dan is de opleiding tuinconstructies iets voor jou. Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap in de richting van een succesvolle carrière als tuinconstructeur!

Iedereen met een interesse in het aanleggen van tuinconstructies, tuinpaden, opritten enz...

Jaar 1: (is gelijk aan het eerste jaar van de opleiding 'Groenaannemer. Je kan dus na afronding van deze modules ook instappen in het tweede jaar van de opleiding 'Groenaannemer')

Veiligheid, ergonomie en gereedschappen (24u)

Bodemkunde (36u)

Plantenkennis (40u)

Snoeien (32u)

Grondbewerking en aanplant (24u)

Grasvelden (24u)

Verhardingen (24u)

Draadomheiningen (24u)

Fytolicentie P1 (18u)

 

Jaar 2:

Grondwerken en nutsvoorzieningen (48u)

Houten tuinconstructies (40u)

Verhardingen en metselwerken (48u)

Machines bij tuinconstructies (24u)

Ondernemer tuinconstructies (32u)

Eindproef (9u)

 

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00621
  • Officiële opleidingsnaam : Medewerker Tuinaanleg en onderhoud
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.